JMG Traineeship

Professionals van de toekomst

JMG Traineeship

Locatie: Groningen

Een gat dichten in de markt, jong en aanstormend talent kansen bieden, en (voor onszelf én onze partners) een broedplek creëren voor de professionals van morgen. Dat zijn de drijfveren van waaruit het JMG Traineeship ontwikkeld is. In alle perioden die JMG de afgelopen jaren doormaakte (waarin de markt ook nog eens meermaals 180 graden draaide of op losse schroeven kwam te staan), ontwikkelden we een scherp oog voor dat wat er nodig is in de arbeidsmarkt. En meer misschien nog: voor dat wat momenteel ontbreekt. Bijvoorbeeld als het gaat om praktische kennis bij professionals in het veld, de slagkracht van de recruitmentafdelingen van onze klanten en het aanbod aan trainingen voor professionals in ons vakgebied.

In het JMG Traineeship hebben wij jaren aan ervaring (met ups and downs) in de arbeidsmarkt gebundeld tot een eersteklas trainingsprogramma om starters de kans te geven een sprint te trekken en direct voorop te lopen in hun vakgebied. Niet alleen door het boosten van kennis, maar ook door trainees wegwijs te maken in vooraanstaande tooling, professionele vaardigheden aan te leren, het netwerk te bieden, te laten proeven uit verschillende keukens én al toe te werken naar een volgende stap in in hun carrière.

Het trainee-traject

Het Traineeship van JMG bestaat uit ten minste 63 contactmomenten verdeeld over 6 Q’s (18 maanden) waarin trainees worden begeleid en geïnspireerd door onze inhouse trainers, maar ook door de pioniers, entrepreneurs en topsporters uit de markt. Met het trainee-traject is er voor trainees de kans om intern (binnen JMG) door te groeien of ervoor te kiezen om uit te vliegen naar één van de toonaangevende bedrijven binnen ons netwerk (of daarbuiten).

Het volledige trainingsprogramma is onder te te verdelen in Smart Skills, Company Skills, Interview Skills en Process Skills en is gestoeld op 5 bouwstenen:

Doorstroomtraject

Al tijdens het Traineeship, schakelen trainees op C-level met onze toonaangevende klanten. In het 6e Q gaan trainees op locatie bij werkgevers als Career Professional de praktijk in. Daarna kunnen zij ervoor kiezen te blijven en hun dienstverband door te zetten bij deze opdrachtgever. Ook is het mogelijk om tijdens of na afloop van het JMG Traineeship, intern bij JMG door te groeien, tot bijvoorbeeld (leidinggevend) Resource Developer of Sales Consultant.

In de eerste drie maanden worden trainees wegwijs gemaakt binnen onze afdelingen, ontdekken zij het werkveld van binnenuit en leren zij de eerste basisvaardigheden aan. Zij worden volop ondersteund door onze trainers en kunnen daarnaast terecht in ons state-of-the-art Learning Management System.

Hoe beweegt de arbeidsmarkt en met welke tooling krijg je grip op grote hoeveelheden informatie? In deze periode leren trainees werken met data, search strings en algoritmes om de juiste doelgroepen te targeten, geschikte kanalen aan te boren en passend talent op te sporen voor onze klanten.

Als trainees de basis skillset onder controle hebben, is het belangrijk om de continuïteit te borgen. Hoe ga je om met verschillende klanten en diensten, hoe schakel je met uiteenlopende kandidaten en hoe zorg je ervoor dat processen effectief verlopen? In dit kwartaal leren trainees in trainingen, inspiratiesessies en workshops verantwoordelijkheid over accounts te dragen.

In het 4e kwartaal overstijgt het JMG Traineeship voor het eerst het werken binnen ons eigen office. Trainees verbreden hun horizon en onderzoeken waar hun talenten en groeiambities liggen — en waar hun professionele voorkeuren naar uitgaan. JMG biedt hierin full support voor de volgende ontwikkelingsstap, zodat opgebouwde kennis straks gecombineerd kan worden met een eigen specialisme.

Tijdens het 5e kwartaal verruimen trainees hun blik nog verder en onderzoeken zij of en bij welk account zij een overstap willen maken. Welke interessante partners binnen ons netwerk hebben hun aandacht getrokken, hoe zorgen ze bij een overstap voor de snelste aansluiting met een externe omgeving en hoe creëren ze een omgeving waarin hun expertise volop tot zijn recht komt?

In het laatste kwartaal is het dan zover: trainees stappen als experts de arbeidsmarkt in. Zij hebben alle relevante trainingen afgerond, hun kennis in praktijk gebracht en vooraanstaande tooling in de vingers. Binnen een enorm netwerk hebben zij lijnen uitgegooid en bewust gewerkt aan en nagedacht over hun vervolgcarrière. Op dit punt starten zij met de verdere koers die is bepaald.

“Het gaat er niet om waar je staat, maar waar je naartoe wil en hoe je daar komt. Iedereen wordt dezelfde handvatten aangeboden om snel impact te maken en door te groeien. Hierdoor heb je continu houvast, leer je van elkaar en groeit je vertrouwen.”

— Tom Heerschop (Trainee in 2019, stuurt nu zelf trainees aan)